Csőtörés elhárítás

Csőtörés elhárítás

Amikor egy olyan súlyos háztartási „tragédiával” kell szembenéznünk, mint a csőtörés, akkor mindenképpen kérjük szakképzett munkaerő segítségét a hibaelhárításban!

Csőtörés esetén az első tennivalónk

Vannak a mindennapi életben kellemetlen fordulatok, melyek szinte rendszerint a lehető legváratlanabb időben bukkannak fel. A csőtörés is ilyen esemény, senki nem örül neki, de ha már bekövetkezett, egyetlen dolgot tehetünk: hívjuk fel azonnal a csőtörés elhárító gyorsszolgálatot! Azért fontos kihangsúlyozni a mielőbbi cselekést, mivel ilyenkor minden pillanatnak súlya van. Minél tovább húzzuk, annál nagyobb kár keletkezhet – ezért ne habozzunk egyetlen percet sem, ragadjunk telefont! Ne feledjük, minden perc számít, SOS hibaelhárításra lesz szükségünk!

A gyorsszolgálat egész nap, 0-tól 24 óráig elérhető telefonon. Szerencsére sok szolgáltatóval ellentétben, ez nemcsak hétköznapokon, hanem hétvégente és ünnepnapokon is elérhető. Problémánk felvázolását követően otthon is megtalálható eszközökkel megvalósítható megoldási javaslatokat kapunk, amennyiben a kár nem számottevő; ha viszont igen, szükség lesz helyszíni állapotfelmérésre. Utóbbi esetben is nagy jelentősége van az időnek: ha tudunk, kérjünk azonnali segítséget, hogy mielőbb megtörténhessen a hibaelhárítás. Ha túl vagyunk a telefonáláson, akkor már szinte biztosan sor fog kerülni a probléma megoldására, ami ha hosszú távon nem is válik be, a garancia feltétel arra, hogy újra díjtalanul szereljék meg, egy nem várt negatív fordulat esetén.

Amiben a szakemberek a segítségünkre lehetnek

Miután kiérkezett az általunk választott cég szakembere, meghatározza a csőtörés helyét, azaz hogy merre található a bajok forrása. A csőtörés bemérését követően röviden elmondja, mi okozta a problémát, milyen technikával lehetne ezt orvosolni, valamint hogy mindez mennyibe fog kerülni. Módunkban áll gondolkozni az ajánlaton, ám hogyha korrekt árral állunk szemben, akkor saját berendezéseink épségének az érdekében, döntésünket hozzuk meg mihamarabb!

Ezután kezdetét veheti a csőtörés javítás. Attól függően, hogy mi áll a meghibásodás hátterében, szakemberünk végezheti lefolyócsövek, csővezetékek, csatornák, fűtés- és padlófűtés vezetékek megjavítását, cseréjét – mindezt földben, falban és falon kívül, lakásban vagy kertben is. Lehetőség van csőrepedés javításra, vízveszteség felderítésére és helyreállítására, ázások, beázások, szivárgások megszüntetésére, kerti csapok, fagytalanítók cseréjére, vas-, acél-, ólom-, réz-, PVC-csövek megjavítására és teljes cseréjére. Gyakori kérés, és természetesen így is kivitelezhetőek a felsorolt műveletek – amikor bontás nélkül végzik el a szerelést, javítást.

Mit tudunk tenni mi magunk, hogyha csőtörés történik otthonunkban?

Először is, fontos, hogy áramtalanítsuk az érintett épületet és annak közvetlen környezetét – beleértve például az udvart, kertet, parkolót. A csőtörés ugyanis életveszélyes következményekkel is járhat. Ezután el kell zárnunk a vizet azon a szakaszon, ahol a problémát észleltük, illetve a főcsapot, főelzárót (ez a kertes házaknál általában egy vízóra aknában, a pincében vagy a garázsban található; míg panel épületeknél többnyire a fürdőszobai strangnál, a szerelő fal mögött). Ha pedig mi magunk sehogyan sem boldogulunk a víz elzárásával, akkor (szintén amilyen hamar csak lehet) hívjunk ki egy vízszerelőt, hiszen minél hamarabb el lesz zárva a víz, annál kevesebb folyik el feleslegesen – annál kevesebb kár keletkezik. Csak ezután következhet az állapotfelmérés és a szükséges helyeken a javítás.