Vízvezeték szerelését nem lehet kontárokra bízni

Vízvezeték szerelését nem lehet kontárokra bízni

Nem jó jel, ha víz tör fel a lakásban olyan helyekről, ahonnan nem lenne szabad, például a konnektorból. Ilyenkor érdemes mielőbb vízvezeték szerelőt hívni, Budapesten nagy a kínálat.

Vízvezeték szerelését nem érdemes bárkire rábízni

Az ember meglepődve nézi, ha víz tör fel a lakásban olyan helyekről, ahonnan nem lenne szabad, például a konnektorból, szellőzőből. Ilyenkor érdemes mielőbb vízvezeték szerelőt hívni, azonban nem mindegy, milyet. Bár Budapesten nagy a kínálat, de sajnos a kereslet is, főleg a jó szakemberre, és ha csőtörés javítása szükséges, nincs arra lehetőség, hogy kivárjuk a sorunkat, azonnali segítség kell.

Ha van ismerős, a vízvezeték szerelés is könnyebb

Persze akinek van víz-gáz és fűtésszerelő ismerőse, annak könnyű dolga van, mert a jó ismerősre akkor is szakít időt, ha már be van táblázva. De ha nincs ilyenünk, és az ismerőseink sem tudnak ajánlani megbízható szakembert, akkor felcsaphatjuk a sárga oldalakat, és ha szerencsénk van, nem lesz nagyobb kárunk, mint ami eddig keletkezett.

Nem érdemes a legolcsóbb árakkal dolgozó szakembert választani, mert előfordulhat, hogy az olcsóságnak magas összeg lesz a vége, mire összeszámoljuk. Nem érdemes a vízvezeték szerelést megpróbálni házilag megoldani, ha nem értünk hozzá.

Bár a férfiak gyakran hiszik azt, hogy bármit meg tudnak javítani, szerelni, tovább ronthatják a helyzetet, amit szintén a pénztárcánk bánhat. Esetenként azonban előfordul, hogy egy kisebb csőtörést, például a mosogatónál megoldhatunk házilag is, főként családi házban. Lakásban már nehezebb a dolgunk, mert ott a szomszéd lakások is elázhatnak, így ott mindenképpen gyors megoldás kell.

Nem mindig mi döntünk a szakemberről

Két éve történt, amikor beköltöztünk az új albérletünkbe, hogy a szomszéd lakásfelújítást végzett. Ez persze bárhol előfordulhat, és kötelesek vagyunk elviselni, ha mindezt a társasház szabályainak keretein belül végzik, értem ezalatt, hogy betartják a csendháborításra vonatkozó részt. Szóval azt nem állítom, hogy nem volt velük problémánk, de túljutottunk a nehezén. Hosszasan zajlott a felújítás, ugyanis két lakást összenyitottak, azáltal volt falbontás, új konyha kialakítás, stb., ami igencsak berezonáltatta a falakat.

Ám egyszercsak a fürdő vízórájának ablakából és a konnektorból is víz tört fel nálunk. A társasház képviselőjének azonnal jeleztük a problémát, hogy elzárják a vizet, és hívott szakembereket, akik mindenhez értenek, többek között a vízvezeték szereléshez is. Megtalálták a hibát, kicserélték az eltört csövet, de ezután is jelezte az alsó szomszéd, hogy ázik a fürdője. Megkezdődött hát a hosszas kutakodás, vajon honnan ered a vízszivárgás. Többször időpontot kellett egyeztetni, megnézték a fürdőt, kibontották a kád egy-két csempéjét, majd a padló néhány csempéjét. Végül felbontották a fél fürdőt, és amikor már a szomszédot is láthattuk és hallhattuk fürdőbeli tevékenysége során, kibontották a folyosó felőli falrészt is. Így néhány hétig kirakatban érezhettünk magunkat, de végül sikerült megtalálni a szivárgás okát, legalábbis azóta nem jelezték, és így egy újracsempézett fürdőnk is lett. Nem állítom, hogy drágábban dolgozó szakember könnyebben megtalálta volna a falban a hibát, de talán nem tartott volna ennyi ideig, ha csak néhány időpontot kell egyeztetni, és nem kell elrohannia három csempe felszedése vagy felrakása után.